nedelja, 30. januar 2011

Za kulturni praznik na Krim (1.107m): Pohod ob prvem krajcu v februarju, mlada luna v znamenju drznega Ovna

Slovenski kulturni praznik in prost dan bomo izkoristili z ugodnimi vplivi mlade lune. 

V torek 8. februarja luna raste v znamenju Ovna. Na ta dan boste polni optimizma, pokali boste po šivih od močne volje in energičnosti. Sijali boste od sreče še vsaj tja do konca tedna.   

Pohodniki bomo izkoristili pozitivne vplive lune v drznem Ovnu in krenili iz Jezera najprej na Planinco od tod pa na Krim (1107 m). Krim predstavlja najpomembnejšo trigonometično točko Slovenije.
 V planinskem domu se bomo okrepčali in krenili nazaj proti izhodiščni točki pohoda.

Izhodišče: Podpeč, Jezero, parkirišče ob jezeru ob 8.00 uri v torek 8. februarja.
Zahtevnost: srednje zahtevna, rahlo vzpenjajoča pot po gozdu
Obvezna oprema: športna obutev, zaščitna oblačila, dobra volja, topel napitek
Čas hoje: okvirno 4 - 5 ur
Informacije: na tel. 051/652-522
Vabljeni!

Še misel pohoda:

Bogastvo človeka je v njegovem srcu. V svojem srcu je kralj sveta.

sobota, 29. januar 2011

Zimska idila in enkraten lunin pohod iz Brezovice na Ključ



Tudi tokrat smo imeli izvrstnega  vodiča g. Romana, ki nas je vodil od izhodišča (parkirišče občine Brezovica) po vrhu Brezoviškega hriba do Ključa na Polhograjski planoti. Zgodnji štart ob 8.00 uri je    uspel desetim udeležencem, nekaj pohodnikov se nam je kasneje  pridružilo med pohodom. Dobre volje in  vicev med potjo ni manjkalo. Nekaj utrinkov iz našega nepozabnega pohoda.

Dobra volja po eni uri rahlega vzpenjanja po gozdu. Za kanček zimske idile je poskrbel novo zapadli sneg.
Nujno potrebno okrepčilo.Topel čajček, kuhanček in domača zdravila namočena v žganju - vse to smo imeli v nahrbtnikih.

Še skupna fotka in krenemo po vrhu Brezoviškega hriba.
Vodič nazdravi, da bi nas  še velikokrat vodil na različnih pohodih.
Tukaj bomo zavili, če gremo na Ključ...
Kar lepo počasi en za drugim...
Po poti Dolomitskega odreda in rahel vzpon do koče na Ključu.
Še zadnji del naše pohodniške kolone...
Prispeli v dobrih dveh urah na Ključ in se okrepčali...
Prispeli v Radno ob 13.30 in strnili vtise...












Počasi smo se poslovili in jo mahnili vsak na svoj konec.

petek, 28. januar 2011

GAIA ASTA: Vikend napoved kozmičnih vplivov

Optimistično vikend napoved izkoristite za druženje s prijatelji in rekreacijo. Trenutna postavitev zvezd  prinaša odlično počutje in dobro naložbo za naše zdravje v prihodnje. Prihajajoči teden  bo v znamenju mlaja, ob katerem se bodo energije zgostile. 

Petek, 28.1.
Noč iz četrtka na petek bo vremensko še malo bolj težka, vendar se bo zjutraj, ko Luna vstopi v strelca razjasnilo. Obsijani s Sončevo svetlobo, bomo spet polni optimizma, tudi ljudje okoli nas bodo veseli in navdušeni. Danes nas res lahko doleti nekaj lepega, predvsem ognjena in zračna znamenja, imajo še posebno ugodno, za uvajanje novosti, saj bo Luna v trigonu z Jupitrom in v sekstilu s Soncem.

Sobota, 29.1.
Luna bo potovala skozi strelca, v sekstilu na Marsa in Saturna. Dan bo čustveno lep in vremensko hladen. Glede na dva sekstila, lahko pričakujemo pozitiven odgovor, pri enemu od naših najbolj perečih vprašanj. Vsekakor astrološko nebo opozarja, da bi morali veliko bolj sodelovati, skupno delovati, pa se temu, kar izogibamo.

Nedelja, 30.1.
Nedelja bo mrzla, snežna, pihal bo močan veter, veliko bo dinamičnih aspektov, lahko da so vaša pričakovanja večja od možnosti, a priporočam vam, da ostanete zvesti samemu sebi in sledite svojim idealom.

Vir:  Gaia Asta,
dodatne informacije: TEL:05 6567191 ali GSM: 041 733372






ponedeljek, 24. januar 2011

Sobota, 29. januar ob 8.00 uri, Pohod ob zadnjem krajcu lune v znamenju strelca iz Brezovice na Ključ

Ljubitelji pohodništva vabljeni na 4-urni  pohod ob zadnjem krajcu.  
Luna bo v znamenju  Strelca,  spodbujala  nas bo  k doseganju osebne neodvisnosti. 

To je dan, ko svoji domišljiji ne smemo postavljati meja. Lotite se nečesa novega in vznemirljivega.
Pohodniki bomo izkoristili pozitivne vplive lune v Strelcu in krenili iz Brezovice na Ključ.

Izhodišče: Brezovica, Tržaška 390, parkirišče občine Brezovica ob 8.00 uri
Zahtevnost: srednje zahtevna, rahlo vzpenjajoča pot po gozdu
Obvezna oprema: športna obutev, zaščitna oblačila, dobra volja, topel napitek
Čas hoje: okvirno 3 do 4 ure
Informacije: na tel. 051/652-522 ali e-naslov: zdenka.urbancic@gmail.com   Vabljeni!

Še misel pohoda: Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj in lastni pogum.

Uspel je Lunin pohod na Gradišče 22. januarja 2011

Zelo lepo in hladno sobotno jutro smo si izbrali za še en Lunin pohod. Ob zelo zgodni uri in ob  kavici tipkam še zadnja SMS vabila na pohod. Pripravim nahrbtnik, nalijem čaj v termo posodo in jo mahnem na izhodišče današnjega pohoda. 

Zbrani smo krenili  iz Radne proti Javki, nato pa še na Gradišče. Zaradi sončnega in jasnega jutra smo na nekaterih jasah postali in občudovali Barje pod nami. Želeli smo iz Gradišča kreniti proti Radni po vrhu hriba, pa smo se zaklepetali in malo skrenili s poti. Ni minilo veliko časa, ko smo se raje obrnili nazaj proti koči na Javki. 

Prijazni oskrbnik nam je postregel s čajem, kavo in domačimi likerji. Okrepčani smo se vrnili proti izhodiščni točki in pohod zaključili ob 11.30 uri. Vsem pohodnikom čestitke za zgodnje vstajanje in vabljeni na naslednji pohod iz Brezovice na Ključ.

četrtek, 20. januar 2011

22. januar: Sobotni lunin pohod, še vedno blagodejni vplivi polne lune...

Spoštovani prijatelji pohodništva.

Tudi tokrat je aspekte kozmosa za naš sobotni lunin pohod strnila astrologinja Asta Gaja.

Sonce se bo 20.1. premaknilo v znamenje Vodnarja in v tem vodnarjevem duhu bo tudi ves naslednji teden. Vodnarjevo znamenje daje izžareva občutek topline, ki izhaja iz večje povezanosti ljudi med sabo.
Sobota, 22.1., Luna v Devici bo v trigonu s Plutonom in Merkurjem. Aspekti bodo srečni in ustvarjalni, snežilo bo in mrzlo bo.
Vsem priporočam, da s sobotnim delavnim elanom krenete novemu delavnemu tednu naproti.

Vabljeni na prijeten sprehod po gozdu.

Izhodišče: Brezovica, Tržaška 390, parkirišče občine Brezovica ob 8.00 uri
Zahtevnost: lahka, rahlo vzpenjajoča pot po gozdu
Obvezna oprema: športna obutev, zaščitna oblačila, dobra volja
Čas hoje: okvirno 2 do 3 uri
Informacije: na tel. 051/652-522 ali e-naslov: zdenka.urbancic@gmail.com

Slabo vreme NI IZGOVOR.  Torej se vidimo. Vabljeni!

Še misel pohoda: Kilometer, ki ga prehodimo s prijateljem, je dolg le sto korakov.

nedelja, 16. januar 2011

Intervju: Bern Jurečič, astrolog. Ali Luna res vpliva na ljudi?

V kakšni meri je potrebno vplive polne lune upoštevati v vsakdanjem življenju?  Ali zaradi zavedanja moči polne lune in upoštevanje njenih ciklov, kaj bolje živimo? 

Ali mora biti torej človek le odprt za vplive narave, da bi ji pripadal? Je moč Lune dostopna le tistim, ki so jo pripravljeni sprejeti?

Po odgovore sem se obrnila na znanega astrologa. Bern Jurečič se z astrologijo ukvarja že več kot 20 let in ima mednarodni astrološki certifikat ISAR CAP.

 

Enostavnih odgovorov ni, posploševanju se sam izogibam.


Na splošno velja, da Luna vpliva na nas, med drugim vsakodnevno premika milijarde ton vode po svetu, in tudi radi rečemo, da nas Luna nosi. Najbolj vplivata polna luna in mlaj, pa vendar posploševanje nikoli ni na mestu, kajti enkrat je to izraženo bolj, drugič manj, pri nekomu bolj, pri drugem manj. Ne nosi Luna vsakogar.

Lunin vpliv na človeka je najbolj izrazit od vseh planetov, ravno zato ker je Luna najhitrejši planet. Svoj krog naredi v 29 dneh. Luna ima močan vpliv na vodno znamenje Raka. Četrto znamenje v horoskopu je Rak in Raku vlada Luna. Luna vpliva na vse, kar je povezano z vodo ali drugimi tekočinami. Na splošno vemo, da je v človeku delež vode 70 %.
Niso pa vse polne lune enake. Če bi karikirala in posplošila, bi lahko rekla, da so Ovni vsi rdečelasi, Kozorogi vsi trmasti in Ribe vse »smotane«, kar pa ne drži.

V ZDA štiri petine psihologov in dve tretjini zdravnikov na urgencah verjame, da Luna neposredno vpliva na človekovo vedenje.


Tudi zdravniki opažajo, da je v čakalnicah in urgentnih blokih v času polne lune več pacientov. Vsi zdravniki in kirurgi vedo, da je v času polne lune ali mlaja intenzivnost krvavenja večja. V takem času oziroma lunarni fazi ugotavljajo povečano število vulkanskih izbruhov, premikov tektonskih plošč, moč plimovanja morja ter splošno povečano aktivnost vseh živih bitij na našemu planetu.

Človek je pameten in ignorira naravo.


Sodobni človek ne upošteva narave. Primer sadjarja: obrezuje in sadi takrat, ko ima čas, in ne takrat, ko je to za naravo najbolje. Človek je "pameten" in naravo ignorira. Narava ima svoje zakonitosti in dobro je, da njene zakonitosti  upoštevamo. Prvi krajec je faza, ko je dobro začeti z vsem, kar je novo, kar je začetek, pa naj gre za zasebne aktivnosti ali pa posle. Zadnji krajec je pomemben, da se takrat stvari počasi zaključujejo in pospravljajo.
Čas  retrogradnega Merkurju je ravno tako primeren čas za čiščenje ter pospravljanje. Ko  mine retrogradni vpliv, bo intenzivnost večja.

Če bi želela vsako polno luno pogledati natančneje, je potrebno pogledati za točno določen dan in za posamezno osebo z rojstnimi podatki, časom in lokacijo rojstva. 

Na pohodih se ljudje odprejo in lažje zaupajo svoje težave.


To se dogaja zato, ker takoj, ko posameznik začne pogovor o težavi - sliši samega sebe. Izrečena beseda je "slišana", ne pa da se vrti v glavi. Oseba, ki je besedo oz. težave slišala, je medtem tudi našla nekakšno rešitev za težavo. In še nekaj je pomembno, ko nekomu zaupamo težave, pomeni, da se je težav že nabralo in so začele uhajati… Nabralo se jih je preveč. Moj nasvet ljudem v težavah je preprost: Napišite tisto, kar vas teži, v zvezek, ki je samo vaš. Napišite vse, kar vas moti, kdo vas je užalil, kaj vam je nekdo zabrusil. Spravite stvari na dan! 

Vaši pohodi in sprehodi so za široko populacijo morda čudni ali nepomembni. Jaz pa osebno mislim, da so vaši pohodi veliko več, kot se sploh zavedate.

Lunine pohode vidim kot povezovanje in navezovanje na rodno grudo. Sčasoma lahko postanejo gibanje.

Razložil vam bom na primeru: Slovenci smo v principu močni Raki, za razliko od ostalih narodov svojemu jeziku pravimo "materin jezik", v naših celicah pa so vgrajeni pojmi mati, domovina, rodna gruda, dom, varnost, tradicija, kar vse je tesno povezano z znamenjem Raka, torej tudi z Luno. Luna povezuje s koreninami. Slovenci se selimo kvečjemu iz Zgornjega Kašlja v Spodnji Kašelj, toliko smo navezani na "svojo zemljo". Slovenci cenimo dom in dom pišemo z veliko začetnico. Lunine pohode zato vidim kot povezovanje in navezovanje na rodno grudo. V dobri družbi se  počutijo varno in se vračajo na pohode, pa ne samo zaradi povezovanja, tudi zaradi občutka varnosti.

Luna odpira kanale za dojemanje, občutja, intuicijo, sanje, subtilvnost, toda tudi za nemoč in depresijo. Luna vpliva na čustveni in mentalni svet. Nemoč in depresijo lahko na vaših pohodih kar črtamo.
Vprašanje pa je, kako se pohodniki počutijo naslednji dan, ko so spet v običajni rutini in je prijetna družba le še vedno bolj spomin. To bo vsekakor zanimivo še spremljati, recimo skozi komentarje na vašem blogu ali pa po različnih forumih. Sčasoma lunini pohodi kaj lahko postanejo gibanje, ki se lahko razširi. To pa zato, ker se posamezniki na novo odkritemu ugodju druženja ne bodo hoteli več odreči.


Veliko več sem izvedela o vplivih Lune, kot sem lahko prenesla na papir. Tema je zanimiva in Berna Jurečiča bi lahko zasliševala še nekaj dni. Prišla sva do skupnega zaključka, da pohodi ob polni luni doživlja vsak posameznik drugače. Bistvo luninega pohoda je prijetno druženje, izmenjava informacij, nove ideje za pohode in odprtost vsakogar do drugega, to pa je lastnost, ki je Slovencem hudo primanjkuje.

Ostala zanimiva razmišljanja in napovedi si oglejte na spletni strani Astrološkega društva na povezavi  





 

 

Opravljen nočni pohod na Grmado z 898 m nadmorske višine

Polhograjska Grmada sega v višino 898 m. Nočni pohod nanjo, ki po 20. letih postaja res že tradicionalni, predstavlja enkratno doživetje, ki ga ni moč zamenjati z dnevnimi pohodi, čeprav po atraktivnosti nič ne zaostajajo. So le nekaj povsem enkratnega in ne ponovljivega.
Kolona, ki se dviga od gostilne Pratkar in je osvetljena z naglavnimi lučkami, predstavlja enkratno doživetje, ki mu res mi para. Vsakdo, ki ima malo volje in veselja do nočnega druženje v naravi ob istočasnem sopihanju v hrib, čemur je dodano eno «šilce« romantike, se mora vsaj enkrat udeležiti tega posebnega doživetja. Žal ni bilo nikomur.
Zbrali se bomo v Polhovem Gradcu okrog 19.30h pred gostilno Pratkar, se prijavili organizatorjem in jo mahnili z vsemi ostalimi veselimi pohodci mimo planinske koče na Ravneku, mimo Lovske koče, preko male Grmade na vrh Grmade 898 m.
V dolino smo se  družno vrnili mimo kmetije odprtih vrat pri Mihačku. Na hitro smo se okrepčali ter  zadovoljni krenili proti dolini.
Na poti domov sem čutila utrujene noge, vendar je bilo zadovoljstvo bistveno večje.  

petek, 14. januar 2011

Pohod ob prvem krajcu na Gradišče

Nima veliko ljudi take sreče, kot jo imam sama. Obkrožajo me sosedje, prijatelji družina in prijetni ljudje, ki se nam na pohodih pridružujejo. Zaslužijo si ime prijatelji pohodov z veliko začetnico. Tokrat so se nam pridružili samo novi člani. Kar nekaj najavljenih pohodnikov je v posteljo položila viroza.
Za pohod nekoliko pozna ura (17.00 in tema ), pa vendar smo jo izpred gasilskega doma Brezovica mahnili proti Gradišču. Spontano sta se za vodiča javila g. Roman in g. Franci. ( skrajno levo in desno, fotograf pohoda na sredini)
Med prehojeno potjo smo se pogovarjali in šalili. Prvi lunin krajec se nam je vsake toliko časa prikradel iz oblakov in osvetil pot. Luči skoraj do pol poti na Gradišče sploh nismo potrebovali.
Na gradišče smo prispeli malo pred 19.00 uro, se vpisali in spustili proti koči  nas Radno. Postregli smo si s pivom in nadaljevali pot proti Balinišču, kjer smo strnili vtise. Nekaj pohodnikov se bo v petek pridružilo pohodu na Grmado, zato smo pripravili plan tudi za ta pohod.
Proti parkiranim avtomobilom smo se vrnili nekaj po 20 uri se poslovili in odpravili vsak proti svojemu domu.

Januarski pohod ob polni luni – Ljubljana okolica

Spoštovani prijatelji

Vabimo Vas, da se nam v sredo 19. januarja ob 17.00 uri pridružite. Izhodišče pohoda je parkirišče Mercator trgovine na Logu. 

Izkoristili bomo vplive mistične polne lune v levu. Počutili se bomo kraljevsko še nekaj dni po pohodu. Čutili bomo močno in samozavestno energijo.  Priporočamo pohod vsem tistim,  ki kakor koli nastopajo, predavajo in zagovarjajo svoje delo. Močna volja in pogum bo veljal tudi tistim, ki prodajajo svoje izdelke in storitve. 

Izhodišče: Parkirišče Mercator trgovina na Logu ob 17.00 uri
Zahtevnost: lahka označena pot
Obvezna oprema: topla in nepremočljiva obutev, zaščitna oblačila, čelna svetilka, topli napitek, dobra volja
Prevoz: osebni avtomobili do parkirišča
Čas hoje: okrog 3 ure
Prijave zbiramo: na e-naslov: zdenka.urbancic@gmail.com in tel. 051/652-522 Zdenka
Povabite tudi svoje prijatelje. Močen vpliv polne lune se bo čutil tudi še v soboto, zato vas vabim, da se mi pridružite ob 8.00 na parkirišču občine Brezovica in jo mahnemo na Gradišče.  Vabljeni!

sreda, 12. januar 2011

Izkoristite prijetne vplive mlade lune oz. prvega krajca

V tej fazi se Luna nahaja točno med Zemljo in Soncem, kjer jo Sonce osvetljuje z zadnje strani, ki je nam torej nevidna in je zato ne vidimo.
Ta čas je primeren za meditacijo.  NI   pa primeren čas za rituale saj je kozmična moč nove Lune najšibkejša in posledično tudi razpoloženje na našemu planetu nagnjeno nekoliko k depresiji.
Ta čas je primeren za sejanje semen in saditev korenovk, saj se nahajamo na pragu, kjer bo Luna začela pridobivati na svoji moči, privlačnosti planeta Zemlje in posledično valovanju kozmičnih energij iz smeri Zemlje proti Luni.

Astrologi priporočajo aktivnosti na zraku.


ponedeljek, 3. januar 2011

Barjanski lunin pohod ob prvem krajcu v januarju 2011

Ljubitelji krajših pohodov iz Ljubljane in okolice ste vabljeni, da se nam pridružite. Izkoristili bomo mistične vplive prvega krajca za prijetno 2 urno hojo gozdu. Končni cilj pohoda je Gradišče nad Brezovico.  

Sreda, 12. januar, prvi krajec  ob 12.32
Presenečeni bomo zaradi silne energiji rastoče lune. Dobro se bomo počutili in astrološko vesolje nam bo vlivalo pogum in energijo. Zaradi dobre energije boste nadpovprečno dobro spali in še nekaj dni čutili dobre vplive rastoče lune.



Izhodišče: Brezovica, Tržaška 390, parkirišče občine Brezovica ob 17.00 uri
Zahtevnost: lahka, rahlo vzpenjajoča pot po gozdu
Obvezna oprema: športna obutev, svetla zaščitna oblačila, svetilka,
Čas hoje: okvirno 2 do 3 uri
Prijave: do srede 12. januarja 2011 na tel. 051/652-522 ali e-naslov: zdenka.urbancic@gmail.com

Slabo vreme NI IZGOVOR.  Torej se vidimo. Vabljeni!


Pohod in silvestrovanje na Katarini nad Ljubljano

Tokrat smo prvič združili pohod in silvestrovanje. Dobro uri in pol smo začeli vzpon iz vasi Gaberje in nato smo jo korajžno mahnili  po pohodni poti do našega cilja, do cerkve sv. Katarine. Samo nekaj minut pred polnočjo smo prispeli na naš končni cilj. Točno opolnoči smo  nazdravili in si voščili vse dobro v letu 2011. Nekaj minut smo opazovali ognjemet,  vošlili srečno novo leto še ostalim pohodnikom, ki so  ravno tako organizirano imeli  pohod na Grmado. Okrepčani s kuhanim vinom smo se odpravili v dolino. Skupno smo sklenili, da bomo prihodnje leto tudi združili silvestrovanje in pohodništvo. Pa srečno!!!